YDS Test Teknikleri


Yds sınavına hazırlanan öğrenciler için sınavda izlemeleri gereken yöntemler hakkında bazı önerilerimiz var. umarım işe yarar. Şimdiden başarılar dileriz.

YDS SINAVLARA HAZIRLANANLAR İÇİN
BAZI ÖNERİLER


Gramer ile çok fazla uğraşmayın
Gramer çalışmak size puan ve birçok soru tipi ile uğraşırken zaman kazandırır. Bu yüzden önemlidir. Ama tek başına size en fazla 20 - 30 puan getirir. Bundan dolayı sadece gramer odaklı bir hazırlık evresi geçirmeyin.

Test tekniklerini mutlaka çalışın ve uygulayın.
İngilizce test tekniklerini ve sınavın bölümlerine göre ip uçlarını bilmezseniz sıkıntı yaşarsınız. . İngilizce eğitim alanların ve maalesef İngilizce eğitim verenlerin fakında olmadan yaptıkları şey sadece konular üzerinde çalışmak ve ondan sonra da soru çözmeye çalışmaktır. Bu kesinlikle yanlış bir yöntemdir.

Daha Önce KPDS'de Çıkmış Sorular Üzerinde Çalışmalar Yapın
Konu ve strateji çalışması yaptıktan sonra çıkmış tüm KPDS soruları üzerinde çalışın. Soruları kendiniz çözün ve açıklamalı çözüm veren kitaplardan faydalanın.

Gireceğiniz Sınavın Yapısını Tanıyın

Sizden sorularda ne isteniyor, kaç tane soru tipi var, okuma soruları kaça ayrılıyor gibi bilgileri mutlaka bilmelisiniz. Gireceğiniz sınavı teknik olarak tanımalısınız. Unutmayın ki size eğitim verecek kişi de bu bilgilere sahip biri olmalı ve sizi tıpkı bir antrenör gibi sınava hazırlamalıdır.

Kelime ezberlemekle vakit kaybetmeyin !
Genellikle adaylar girecekleri sınava 2 ay kala çalışmaya başlarlar. Bu saatten sonra akademik kelimeleri isteseniz de tam olarak öğrenemezsiniz. Sınavlarda salt kelime soruları zaten 10’u geçmez. Bundan dolayı sadece kelime ezberlemeye çalışmak, zamanı boşa kullanmaktır.

Sorulara baktığınızdan daha fazla seçeneklere bakın.
Bazen doğru cevabı arayacak, bazen de sadece yanlış cevapları eleyeceksiniz. Kesinlikle yanlış olduğuna emin olduğunuz seçeneklerin üstünü karalayın ve göz önünden kaldırın.

Paragraf Sorularından Korkmayın
Okuma soruları veya paragraf sorularında zor olan parça değil, seçeneklerin birbirine yakın olup olmadığıdır. Size bir bakışta çok uzun ve çok zor görünen bir parçanın soruları belki de çok basittir. Genellikle paragraf ya da metin uzun ise “ Bu Zor Bir Parça “ diye düşünüp bırakıyoruz. Halbuki, parça ne kadar uzun ise, konu hakkında o kadar çok bilgi sahibi oluruz.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski